Over mij

Jim Pawirodikromo

Mensen worden gevormd door hun ervaringen. Daarom vind je op deze pagina wat meer achtergrondinformatie over mij.

Ik ben geboren (1979) en getogen in Den Haag, waar ik in 1998 aan de slag kon bij accountantskantoor Moret, Ernst & Young (inmiddels EY). Daar heb ik met name financiële verantwoordingen van financiële instellingen (bank/verzekeraar) en middelgrote ondernemingen gecontroleerd. Tot en met 2006 werkte ik bij EY als controleleider, voerde ik teamplanningen en beheerde ik relaties ter ondersteuning van de partneraccountant. Een turbulente en leerzame periode.

Medio 2006 ben ik bij BDO gestart in de samenstelpraktijk. Hier heb ik de focus verlegd van helikopterview naar de (fiscale) details. Eind 2007 heb ik BDO verlaten om SF Accountants (mede) op te richten. Vanuit SF Accountants heb ik toegevoegde waarde geleverd aan ondernemers door verder te kijken dan de cijfers. In 2008 ben ik afgestudeerd als AA-accountant en in 2012 als bedrijfskundige. Ondernemers heb ik geadviseerd over strategie en businessmodellen. Vervolgens heb ik SF Accountants uitgebouwd tot een volwassen praktijk met 5 medewerkers, de praktijk gereorganiseerd en per 2014 deze praktijk ondergebracht bij een concurrerende dienstverlener.

In de zomer van 2014 keek ik terug naar mijn carrière en stelde ik mezelf de vraag hoe ik de komende jaren mijn werk wil doen. Het antwoord hierop resulteerde in het afstand nemen van de accountantspraktijk (boekhouding, jaarrekening, aangifte) en de focus te leggen op interim- en adviesprojecten.

Contact opnemen

Mocht je na het lezen van deze achtergrondinformatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.